Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtára

Matematika

Segítségre lenne szükséged a házi feladat megoldásához? Gyűjtőmunkával szeretnél jó pontokat szerezni a suliban? A gyermekkönyvtár honlapja e téren is ugródeszka lehet. E napról napra bővülő tudástárban különböző tantárgyakhoz, témakörökhöz és kötelező olvasmányokhoz kapcsolódóan találsz információkat, tippeket, linkeket, könyvajánlókat. Ezek segítségével gyerekjáték lesz a leckeírás.

Várjuk ötleteidet és kérdéseidet, hogy azok alapján a számodra leghasznosabb információkkal tölthessük fel ezeket az oldalakat.  

 
Kötelező olvasmányok
Angol nyelv
Matematika
 

Matematika

Matematikát tanulni izgalmas is lehet. A talányok, rejtélyek megoldásához gyakran  a felismert törvényszerűségek és a szárnyaló képzelet vezethet. Aki kételkedik ebben látogasson el az ajánlott oldalak egyikére, vagy lapozzon bele a gyermekkönyvtárunk polcain megtalálható alább ajánlott könyvekbe.


Mateking - matematika egyszerűen

Elismert színvonalas oldal, ami elsősorban középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak szól, de könnyed, közérthető stílusával, jól szervezett oldalaival segíthet a matematika iránt érdeklődő általános iskolásoknak és a szülőknek.


Imaginary

A matematika, zene és fizika összefüggéseivel megalkotott játékos alkalmazások. Habár az oldal angol és német nyelven olvasható, idegennyeltudás nélkül is kiválóan szórakozhatunk a mértani alakzatok, színek, zenei hangok szerkesztésével.


Eastaway, Rob - Askew, Mike: Matek mindenhol : 101 gondolkodtató játék és feladvány

510 E 10

A könyv érdekes feladatai mellett jelzik melyik korosztály számára szólnak. Még a legkisebb óvodásoknak is találhatunk benne elgondolkodtató feladványokat egészen a felsős korosztályig.

 

Glover, David: A talányok bolygója

519 G 47

A Kalandos küldetés sorozat minden kötete izgalmas történeten viszi végig olvasóját, akinek aktívan kell részt vennie a cselekmény alakulásában. A problémamegoldó gondolkodást igénylő feladatok megoldásai gördítik tovább a történetet. A talányok bolygóján az olvasónak, mint főhősnek a földönkívüliekkel kell felvennie a harcot.

 

Clemson, Wendy - Clemson, David - Sayers, Ghislaine: Állati matek : legyél állatorvos!

510 C 23

Matematikai feladványok megoldásaival gondoskodhatsz, segíthetsz a vadállatokon. Az amélián, a bojtosfülű disznón, vagy a gepárdokon. A feladatok elsősorban 8-12 éves gyerekeknek ajánlható, de a felnőttek is próbát tehetnek!


Clemson, Wendy - Clemson, David - Sayers, Ghislaine: Kaszkadőr matek : legyél kaszkadőr!

510 C 23

Hajmeresztő mutatványokat tervezhetsz meg, ha válaszolsz akötet több mint 60 matematikai kérdésére.

Izgalmas feladatok 8-12 évesek számára, de kaszkadőrködhetnek a számokkal a felnőtt olvasók is.


 

 

Hozzászólok a témához


Copyright © 2011. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés időpontja: 2020-05-15
beállítás kezdőlapként hozzáadás a kedvencekhez Impresszum Oldaltérkép
www.ysolutions.hu
A Te könyvtárad Szuper könyvek Események Oldjuk meg a házit! A Te életed Pihenő- és gondolkodósarok